IBM StorWize V7000 GEN2

IBM Storwize V7000 tárolók - Könnyen bővíthető rendszer

Egy egyszerű Storwize 2076-524 (SFF) controller model maximum 20db Storwize v7000 bővítő fiókot képes kezelni összesen 504db lemezzel rendszerenként. A fiókok úgy lettek kialakítva, hogy menet közben dinamikusan lehessen bővíteni velük a rendszert, elősegítve a gyors és zökkenőmentes reagálást az üzleti igényekhez. A fürtözésnek köszönhetően a rendszer mérete akár 1056 lemezig is bővíthető. Az új 524 –es modell integrálható a már meglévő régebbi v7000 –es fürtözött rendszerekbe. Külső tárolók virtualizálásával továbbfejleszthető a már meglévő tároló rendszerek rugalmassága. Mikor a v7000 egy külső tárolót virtualizál, a külső tároló megörökli a Storwize v7000 tároló gazdag funkcionalitását és könnyű kezelhetőségét.

 

Magas rendelkezésre állásra tervezve

A v7000 úgy lett megtervezve, hogy a rendszer és az adatok is nagy rendelkezésre állásúak legyenek. Intelligens dual-active vezérlővel és cache tükrözéssel vannak ellátva. A dual-port –os merevlemezek automatikusan érzékelik a merevlemezhibákat és képesek a RAID tömb újraépítésére a teljes rendszerre beállított tartalék lemezekből. Az egész rendszer redundáns hardvere elemekre épül, beleértve a tápegységet és a hűtő ventillátorokat. Hibás útvonal esetén automatikus átkapcsolás történik a szerver és a meghajtók között. A rendszer építőelemei az ügyfél által menet közben is cserélhető hardver elemekből áll.

 
 

Gazdag funkcionalitás

A Storwize v7000 IBM technológiák sorát tartalmazza, mint a thin provisoning, autómatikus tiering, tároló virtualizáció, valós idejű tömörítés, kluszterezés, replikáció, multi protokoll támogatás, új generációs grafikus kezelőfelület. Valamint vezető 3rd party technológiákat, mint a Bridgeworks SANSlide hálózat optimalizálás. Ezeknek a technológiáknak köszönhetően a Storwize v7000 a szolgáltatások és az adattárolás rendkívül magas szintjét nyújtja.
 
De a fejlesztések sora itt még nem ér véget! Az egyszerű bővítést szem előtt tartva az új v7000 –es tároló család akár 16db FC, 8db FCoE/10G és 6db 1G portokkal is bővíthetők vezérlőnként. Az alap cache méret 32GB, ami a valós idejű tömörítés használatához további 32GB –val bővíthető. A teljesítmény nagyjából meg kétszereződött, egy kluszterezett rendszer adatáteresztő képessége akár a 40GB/s –os sebességet is elérheti közvetlenül a lemezekről. Mindegyik vezérlő, fiók és lemez foglalat támogatja a 12G SAS csatlakozású SSD –ket, így lemezenként a 800MB/s –os sebesség is elérhető, amihez célszerű az SSD driveokat a vezérlőbe beépíteni a fiókok helyett.
További nagy változás az első generációs v7000 családhoz képest, hogy a vezérlők akkumulátorai és hűtői kikerültek a táp modulból át a vezérlőkbe.

7.3.0 software verzió

Az Easy Tier 3 most már bármilyen tier 2 vagy tier 3 lemezt támogat, lehet keverni az SSD-t, Enterprise és Nearline tárolókat egy hybrid pool-ban. A Storage Pool Balancing lehetőséget ad a folyamatos teljesítmény kiegyensúlyozásra, így biztos lehet benne, hogy a poolban lévő összes lemez teljesítménye optimálisan van kihasználva. Ez a funkció minden esetben be van kapcsolva és az alap licenc tartalmazza.


Host interface SAN-attached 8 Gbps Fibre Channel, 1 Gbps iSCSI and optional 10 Gbps iSCSI/FCoE NAS-attached 1 Gbps and 10 Gbps Ethernet
User interface Graphical user interface (GUI)
Supported drives 3.5-inch disk drives:
2 TB, 3 TB, 4 TB, and 6 TB 7.2k nearline SAS disk
 
2.5-inch disk drives:
300 15k SAS disk
600 15k SAS drive
600 GB, 900 GB, 1.2 TB, and 1.8 TB 10k SAS disk
1 TB 7.2k nearline SAS disk
 
2.5-inch flash drives
200 GB, 400 GB and 800 GB
RAID levels RAID 0, 1, 5, 6 and 10
Maximum drives supported 504 per control enclosure; 1,056 per clustered system
Fans and power supplies Fully redundant, hot-swappable
Rack support Standard 19-inch
Management software Storwize V7000 Unified and Storwize V7000 software
Cores per controller/control enclosure/clustered system 8/16/64
Cache per controller/control enclosure/clustered system 32 or 64 GB/64 or 128 GB/up to 512 GB
Advanced features included with each system IBM Easy Tier, IBM FlashCopy, thin provisioning, IBM Active Cloud Engine (Storwize V7000 Unified only)
Additional available advanced features Remote mirroring, external virtualization unified storage, IBM Tivoli Storage FlashCopy Manager, IBM Tivoli Storage Productivity Center Select, Tivoli Storage Manager, IBM Tivoli Storage Manager FastBack, IBM Systems Director, IBM Flex System Manager, IBM Real-time Compression
Warranty Hardware:
 • 3-year limited warranty
 • Customer-replaceable units
 • On-site service
 • Next business day 9×5
 • Service upgrades available
Software maintenance agreement available
Replication services FlashCopy, Tivoli Storage FlashCopy Manager, Metro Mirror (synchronous), Global Mirror (asynchronous), local and asynchronous remote file-based replication

További információért a termékről kattintson ide! (ugrás az IBM angol nyelvű oldalára)

PDF formátum!

Ajánlatkéréssel, kérdéssel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal!

<< Vissza

IBM StorWize V7000 GEN2

 • 2x belső sebesség 12GB SAS belső busz
 • Hardver gyorsító a tömörítés funkcióhoz
 • Tárolóvitzualizáció, Easy Tier, Thin provisioning
 • 2x teljesítmény, nagyobb tárolókapacitás

LENOVO (IBM) xSeries szerverek

 • A Lenovó megvásárolta az IBM System X, Flex, és hálózatos üzletágát!
 • 2015.01.01-től az IBM System X szerverek valamint a FLEX System Lenovo csatornán keresztül rendelhetőek

VMware vSphere Essentials Plus

 • Teljes virtualizációs megoldás kisvállalatok számára
 • vMotion,
 • VMware High Availability
 • VMware Data Recovery
VMWare
ibm
OldaltérképJogi nyilatkozat English version

Copyright © 2012 C.S. Informatikai Rendszerek Kft. Minden jog fenntartva. | Honlap és webáruházfejlesztés: www.radirsoft.hu