Veeam Backup & Replication

Veeam® Backup 

Az adatmentés és adatvédelem mára egy meghatározó és stratégiailag fontos területté nőtt az IT üzemeltetésen belül, hiszen nem mindegy, hogy mely adatainkat védjük, milyen szolgáltatási szinteket biztosítunk az informatika számára az adatok visszaállítása által. Két fontos mérőszámot különböztetünk meg ezen a területen:

 

  • A vállalat által maximálisan elfogadható állási időt, azaz azt az időt, ameddig az adott szolgáltatás, szoftver, vagy adat nem elérhető (RTO – Recovery Time Objective), valamint
  • Az elfogadható adatvesztési időt, azaz azt az időt, amely alatt képződött adatokat elveszítjük. Ez utóbbi gyakorlatilag megegyezik a legutolsó adatmentés óta eltelt időponttal (RPO – Recovery Point Objective)

 
 

A Veeam egy olyan modern adatvédelmi megoldás, amely 15 percen belüli RPO-t és RTO-t biztosít használóinak virtuális gép, fájl vagy alkalmazás elem szinten, akár helyi mentésről, akár replikációról beszélünk.
 

 

A Veeam új megközelítést alkalmaz a virtuális gépek mentésére és replikációjára. A kifejezetten hypervisort megszólító direkt parancsoknak köszönhetően több, mint 90%-kal gyorsabb a hagyományos mentési technológiáknál a mentési és visszaállítási idő, esetenként 50x gyorsabb a replikáció. A szoftver használatával több, mint 70%-kal csökkenthető a mentésre és replikációra fordított költség. A megoldás agentless, azaz nem használ virtuális gépekbe beépülő modulokat, valamint egy ún. vPower levédetett technológiára épül a megoldása, melynek alapja az, hogy a Veeam mentési szoftver által tömörítve és deduplikálva lementett virtuális gépeket (VM) azonnal el tudja indítani közvetlenül a mentésből. Ez a folyamat 2-5 percet vesz igénybe, és független a virtuális gép méretétől.

A vPower technológiára nem csak az azonnali visszaállítás (Instant Restore) épül, hanem egy sor egyéb fejlesztés is. Ilyen például a virtuális laboratórium, mely segítségével a mentésben található állományokat egy izolált környezetben tesztelheti a felhasználó. Lehetőség van mind a VM-ek, azok kapcsolatainak valamint dependenciáinak tesztelésére. Ilyen például egy patch feltelepítés hatását vizsgálni egy teszt környezetben.
 
A vPower, valamint a virtuális laboratórium segítségével lehetőség nyílik az automatizált visszaállítási tesztek elkészítésére. Egy nyugat-európai felmérés alapján a cégek mindössze 1/6-a végez visszaállítási teszteket, és minden 6. ilyen teszt során fellép valamilyen jellegű probléma. A teszt paraméterezhető, azaz nem csak azt vizsgálja a megoldás, hogy maga a virtuális gép, valamint az azon futó operációs rendszer visszaállítható-e, hanem az általunk megjelölt alkalmazások futtathatóságát is visszaellenőrzi. A folyamat automatikus, azaz nem igényel emberi beavatkozást.
 
A technológia nem csak VM-ek visszaállítását teszi lehetővé, hanem az image állományokba belenyúlva granuláris visszaállítást is lehetővé tesz. A virtuális gépekben található minden állomány elérhető, és visszaállítható a Veeam Enterprise manager felületének segítségével. Az állomány szintű visszaállítás minden image-ben megtalálható fájlra érvényes. Jelenleg négy olyan felület létezik, amely kifejezetten alkalmazásokhoz lett kialakítva, ezáltal megkönnyíti az alkalmazásokon belüli visszaállítást: Microsoft Exchange (levélfiókok, levelek visszaállítása), Microsoft Sharepoint (sharepoint elemek visszaállítása), Microsoft Active Directory (felhasználók, csoportok, jelszavak, stb.) valamint Microsoft SQL (adatbázis táblák visszaállítása).
 
A megoldás támogatja a storage snapshot technológiát. Az integráció célja az, hogy gyorsabban készíthessünk mentéseket, ezáltal több visszaállítási pontot tudjunk létrehozni, azaz jelentősen javítsuk az RPO-t, és egyúttal nem az éles környezetet terheljük a mentés létrehozásával, hanem az adattárolón található snapshotot. A megoldás támogatja az EMC DataDomain technológiáját, azaz a forrásoldali deduplikációnak köszönhetően kevesebb adatot eresztünk át a hálózaton. A Veeam minden adattárolóval működik, valamint minden OEM driverrel ellátott szalagos mentőegységgel is képes együtt dolgozni.

 

Újdonságok
Veeam Backup and Replication v8
Availability for the Modern Data Center

 

Replikációs fejlesztések: beépített WAN-gyorsítás, replikálás biztonsági mentési fájlokból, 1 kattintással végrehajtható failover terv létrehozása és a tervezett forrás-cél feladatátvitel megvalósítása.
 
Veeam Cloud Connect: gyors és biztonságos privát és publikus felhőalapú biztonsági mentéseket tesz lehetővé, így nincs szükség sem külön hardverek megvásárlására, sem a másodlagos mentési telephely kialakítására.
 
Végponttól végpontig terjedő titkosítás: védje biztonsági mentési adatait végponttól végpontig terjedő 256 bites AES titkosítással - a forrásnál (a biztonsági mentés közben), adatmozgás közben, és nyugalmi helyzetben - anélkül, hogy ez a beépített tömörítés, deduplikáció vagy WAN-gyorsítás sebességét negatívan befolyásolná.
 

Veeam Backup & Replication szolgáltatás Standard Edition Enterprise Edition Enterprise PlusEdition Megjegyzés
Teljes VM helyreállítás Egész virtuális gép helyreállítása az eredeti vagy egy másodlagos host -ra. Gyors visszalépés funkciót is tartalmaz, hogy csak a megváltozott blokkokat kelljen visszaállítani.
Azonnali VM helyreállítás Szolgáltatások gyors visszaállítása a felhasználóknak, közvetlenül bármilyen mentésből.
VM fájl és virtuális lemez helyreállítás Egyedi VM fájlok helyreállítása (pl. .vmx; .vmdk)
Azonnali fájl szintű helyreállítás Fájl helyreállítás 17 megszokott fájl rendszerről, mint Windows, Linux, BSD, Mac OS, Novell, Solaris és Unix. 3
Veeam Explorer Microsoft Active Directory szerepkörhöz korlátozott Keresési és helyreállítási lehetőség minden Active Directory objektumhoz, mint felhasználók, csoportok, számítógép fiókok, kapcsolatok és felhasználói és számítógépes jelszavak helyreállítási lehetősége.
Veeam Explorer Microsoft Exchange szerverhez korlátozott Nyerjen azonnali betekintést Exchange 2010 és 2013 szervereinek a mentésébe, állítson helyre egyedi elmeket, mint levelek, találkozók, kontaktok, naptár bejegyzések.
Veeam Explorer Microsoft SQL szerverhez korlátozott Állítsa helyre az egyes SQL adatbázisait könnyedén, kiterjedt SQL szerver háttér vagy hosszas tranzakciós naplófájlok böngészgetése nélkül.
Veeam Explorer Microsoft SharePoint szerverhez korlátozott Nyerjen azonnali betekintést SharePoint mentésébe, hatékony keresési és tallózási képességekkel, hogy a lehető leggyorsabban állítson helyre akár egyedi SharePoint elemeket.
U-AIR® (Universal Application-Item Recovery)   Állítson helyre bármilyen egyedi objektumot szinte bármilyen virtualizált alkalmazásához, beleértve Oracle és MySQL adatbázisokat is. Egy teljesen elszigetelt rendszerben indíthatja el a virtuális gépéről készült mentését és férhet hozzá alkalmazásához nativ management eszközökkel.
1 kattintásos fájl és VM helyreállítási weboldal a helpdesk operátorok számára   Webes felhasználói felületen keresztül egyszerű fájl és VM helyreállítási lehetőség.
Microsoft Exchange helyreállítási weboldal a helpdesk operátorok számára   Állítson helyre hiányzó postafiók elemeket eredeti helyére pár egyszerű kattintással a webes felület használatával.
Adatbázis helyreállítási weboldal Microsoft SQL adatbázisokhoz   Állítson helyre egyedi adatbázisokat az eredeti helyére vagy töltsön vissza új SQL szerverre egy egyszerű kattintással a webes felület használatával.
Önkiszolgáló fájl helyreállító weboldal alkalmazás gazdák számára     Helyi rendszergazda csoport tagság alapján engedélyezett fájl szintű visszatöltés webfelületen keresztül.
Helyreállítási feladatok delegálása     Teljesen önkiszolgáló hozzáférés engedélyezése, meghatározott virtuális gépekhez, csoportokhoz, alkalmazás gazdák számára a webes összetevőkön keresztül.
Alkalmazás érzékeny, image alapú mentések Image szintű vm mentések haladó beállításokkal.
VeeamZIP™ Éles vm -ek ad-hoc mentése archiválási célokból.
Gyors mentés Gyors inkrementális mentések készítése egy - egy virtuális gépről a meglévő mentő feladatból.
Mentés adatfolyam kontroll   korlátozott Maximálisan elfogadható I/O latency szint meghatározása éles oldalon, hogy a mentés és replikáció semmilyen kihatással se lehessen az éles környezetre.
Teljes szintetikus mentés A periódikusan ismétlődő, időigényes teljes mentések felszámolása az "örökké inkrementális" mentések beállításával.
Beépített de-duplikáció, tömörítés és swap fájlok kizárása Csökkentse mentési tárterület igényét és a hálózati forgalmat a beépített de-duplikáció segítségével. A több fajta tömörítési mód segítségével könnyedén meghatározhatja a tárterület felhasználást.
Mentés másolása Másolja az összes vagy a kiválasztott VM mentést DR tárolóra igény szerint automatikusan. Tartalmazza a visszaellenőrzést és kármentesítést, hogy a másolatok biztos megbízhatóan működnek.
Veeam felhő csatlakozás Szállítsa mentéseit biztonságos helyre a teljesen integrált, gyors és biztonságos módszerrel a felhő segítségével.
Végpontok közötti titkosítás korlátozott Védje mentéseit a végpontok között AES 256 titkosítással, bármilyen negatív hatás nélkül a tömörítésre és a WAN gyorsítóra.
Native szalagos egység támogatása korlátozott Mentse és archiválja fájljait és VM mentéseit egyedi szalagra, szalagos tárolókra vagy virtuális szalagos tárolókra Windows szerveren keresztül.
Beépített WAN gyorsító     Juttassa el mentését biztonságos helyre akár 50x gyorsabban és kisebb sávszélességet használva.



További információért a termékről kattintson ide! (ugrás a Veeam angol nyelvű oldalára)

Ajánlatkéréssel, kérdéssel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal!



<< Vissza

AI.Mesteréges Intelligencia IBM alapokon.
Aki kimarad, lemarad…


CSINFO Partner nap
20224.04.11. csütörtök
9,00-14,00 óráig
Helyszín: Teatro di Fragola
1137 Budapest, Újpest rakpart 5.

IBM FlashSystem

Innováció a tároló technológiában

Az IBM FlashSystem újradefiniálja az adatközpont határait.

Csatlakozzon az IBM csapatához a TheCube eseményen, április 25-én, ahol többet megtudhat a Storage jövőjéről.

Regisztrálj itt:

https://ibm.biz/BdmHEP


IBM FlashSystem tárolók

IBM FlashSystem® Cyber Vault

A hagyományos tárolókhoz képest

- Nagyságrendi teljesítményfelvét csökkentés 
- Nagységrendi válaszidő csökkenés 
- Nagyságrendi átviteli sebesség növekedés
- Beépített tikosítás
- Nem módosítható adattárolás

ibm Lenovo VMWare Veeam Office365
English version

Copyright © 2012 C.S. Informatikai Rendszerek Kft. Minden jog fenntartva.