IT infrastruktúra tervezés

Tapasztalataink azt mutatják, hogy az ügyfelek 95%, még a nagy és magas költségvetéssel rendelkező ügyfelek is, valamilyen formában küzdenek a meglévő IT infrastruktúrájuk evolúciós problémáival. A beszerzések többsége általában az adott helyzetek kielégítésére irányul. Ebből kifolyólag a rendszerek inhomogének, rengeteg egyedi jellemzővel rendelkeznek és nem illeszkednek megfelelően a meglévő, illetve a jövőben implementálandó környezetekhez.

Sokszor szembesülünk azzal a ténnyel, hogy szoftver gyártó cégek javasolnak valamilyen infrastruktúra megoldást, pedig általában ehhez a területhez nem rendelkeznek elég tapasztalattal. Mégis határozottan állítják, hogy az adott környezetben az ő szoftverük csak az adott gyártó adott környezetében fut problémamentesen. Így fordulhat az elő, hogy az ügyfél, egyébként homogén rendszerében, az adott alkalmazás fejlesztőinek tanácsára, olykor nyomására, teljesen független, sziget rendszerek kerülnek beüzemelésre ahelyett, hogy a meglévő homogén infrastruktúrára implementálnák alkalmazásaikat.

Tapasztalatunk szerint egy jól megírt program ugyan úgy fut bármelyik Brand gyártó gépén, nem beszélve arról, hogy ha mind ez virtuális környezetben van telepítve, akkor elfelejthetjük a Brand kötődést. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy professzionális szoftverek alá mint az SAP, Oracle, MS SQL ne javasolnánk továbbra is valamilyen professzionális hardver megoldást. A lényeg, hogy az infrastruktúrát ne a programozók, válasszák ki, hanem az ebben jártas hardveres szakemberek a programozók által meghatározott paraméterek alapján.

Egy egyszerű példával megvilágítva: egy új ház építésénél sem a belsőépítész határozza meg, hogy milyen födémszerkezet illetve alapozás kell ahhoz, hogy az épület biztonságosan álljon akár több tíz év múlva is, hanem a tervező.

Természetesen a tervező a belsőépítész igényei alapján készíti el a statikai számításokat, de azt hogy milyen betont használnak az építés során, azt sosem az belsőépítész és nem is a megrendelő dönti el.

Mi valahogy így gondoljuk az IT infrastruktúra tervezését is. Az ügyfél elmondja mit szeretne, a programozók lefordítják kódra az ügyfél igényt, mi pedig az ügyfél anyagi lehetőségeihez képest megtervezzük azt a legoptimálisabb Infrastruktúrát, ahol a teljesítmény a biztonság a gazdaságosság a hibatűrés illetve a magas rendelkezésre megfelelő egyensúlyban van.Ajánlatkéréssel, kérdéssel kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal!

Elköltöztünk!

Kedves Ügyfeleink és partnereink!

2019.01.01-től cégünk új telephelyre költözött.
Új címünk: 2643 Diósjenő Tópart út 25
Új cégjegyzék szám: 12-09-010479

 

LENOVO (IBM) xSeries szerverek

  • A Lenovó megvásárolta az IBM System X, Flex, és hálózatos üzletágát!
  • 2015.01.01-től az IBM System X szerverek valamint a FLEX System Lenovo csatornán keresztül rendelhetőek

VMware vSphere Essentials Plus

  • Teljes virtualizációs megoldás kisvállalatok számára
  • vMotion,
  • VMware High Availability
  • VMware Data Recovery
VMWare
ibm
OldaltérképJogi nyilatkozat English version

Copyright © 2012 C.S. Informatikai Rendszerek Kft. Minden jog fenntartva. | Honlap és webáruházfejlesztés: www.radirsoft.hu