Tároló konszolidáció

Az egyedi, szerverekben elhelyezett diszkes alrendszerek hátránya, hogy rugalmatlanul kezelik a tárolókapacitást. Blokkos gyors hozzáféréssel minden szerver csak a saját, önmagába épített diszk alrendszert látja.

Minden szervernek önálló raid vezérlőre van szüksége, ami költségessé és gazdaságtalanná teszi  nagyobb mennyiségű szerver üzemeltetését. Problémát okoz az is, ha a RAID vezérlő meghibásodik, mivel ebben az esetben a teljes diszk alrendszer kiesik a szerver alól.

A lokális diszkek további hátránya, hogy nem nyújtanak támogatást a cluster megoldások számára. Amennyiben a szervereinken futó szolgáltatásokat hibatűrővé szeretnénk tenni, mindenképpen szükségessé válik egy közös tárolóterület biztosítása.

A fenti problémák hatékony megoldása, ha a szerverekbe épített tárolókról áttérünk a gazdaságos, hatékony és hibatűrő központi tároló megoldásokra.

Az IBM ezen téren kiemelkedően széles választékot kínál a belépő szintű IBM FlashSystem 5200-es tárolótól kezdve a IBM Flash System 7300 tárolón keresztül a High End IBM DS8000 tárolóig. Ezek a tárolók minden elemükben redundáns felépítéssel rendelkeznek ami lehetővé teszi az üzemszünet nélküli karbantartást és esetleges hibaelhárítást.

A tároló konszolidáció lényege, hogy a szerverek nem saját egyedi lokális diszk alrendszereket használnak az adatok tárolására, hanem valamilyen külső, központi, magas rendelkezésre állású tárolón tartják az adatokat. Ezt a tárolóterületet egy FC, ISCSI, FCoE, vagy infiniband hálózaton keresztül érik, így a tárolóterületek dinamikusan és rugalmasan oszthatóak a szerverek között.

Lehetőség nyílik a Thin Provisioning és a Deduplikáció hatékony használatára.

Estleges szerverhibák esetén az adott tároló terület gyorsan hozzárendelhető egy másik szerverhez, így az állási idő minimalizálható.

Támogatottá válnak a Clusteres alkalmazások, is mivel bizonyos speciális beállításokkal az adott tárolóterület több gép számára is hozzáférhetővé tehető.


LENOVO DE sorozatú tárolók  


LENOVO DS6000H


IBM FlashSystem tárolók
 IBM FlashSystem tárolók
IBM mentési eszközök

 

AI.Mesteréges Intelligencia IBM alapokon.
Aki kimarad, lemarad…


CSINFO Partner nap
20224.04.11. csütörtök
9,00-14,00 óráig
Helyszín: Teatro di Fragola
1137 Budapest, Újpest rakpart 5.

IBM FlashSystem

Innováció a tároló technológiában

Az IBM FlashSystem újradefiniálja az adatközpont határait.

Csatlakozzon az IBM csapatához a TheCube eseményen, április 25-én, ahol többet megtudhat a Storage jövőjéről.

Regisztrálj itt:

https://ibm.biz/BdmHEP


IBM FlashSystem tárolók

IBM FlashSystem® Cyber Vault

A hagyományos tárolókhoz képest

- Nagyságrendi teljesítményfelvét csökkentés 
- Nagységrendi válaszidő csökkenés 
- Nagyságrendi átviteli sebesség növekedés
- Beépített tikosítás
- Nem módosítható adattárolás

ibm Lenovo VMWare Veeam Office365
English version

Copyright © 2012 C.S. Informatikai Rendszerek Kft. Minden jog fenntartva.