Tároló konszolidáció

Az egyedi, szerverekben elhelyezett diszkes alrendszerek hátránya, hogy rugalmatlanul kezelik a tárolókapacitást. Blokkos gyors hozzáféréssel minden szerver csak a saját, önmagába épített diszk alrendszert látja.

Minden szervernek önálló raid vezérlőre van szüksége, ami költségessé és gazdaságtalanná teszi  nagyobb mennyiségű szerver üzemeltetését. Problémát okoz az is, ha a RAID vezérlő meghibásodik, mivel ebben az esetben a teljes diszk alrendszer kiesik a szerver alól.

A lokális diszkek további hátránya, hogy nem nyújtanak támogatást a cluster megoldások számára. Amennyiben a szervereinken futó szolgáltatásokat hibatűrővé szeretnénk tenni, mindenképpen szükségessé válik egy közös tárolóterület biztosítása.

A fenti problémák hatékony megoldása, ha a szerverekbe épített tárolókról áttérünk a gazdaságos, hatékony és hibatűrő központi tároló megoldásokra.

Az IBM ezen téren kiemelkedően széles választékot kínál a belépő szintű StorWize V3700-as tárolótól kezdve a StorWize V7000 tárolón keresztül a High End IBM DS8000 tárolóig. Ezek a tárolók minden elemükben redundáns felépítéssel rendelkeznek ami lehetővé teszi az üzemszünet nélküli karbantartást és esetleges hibaelhárítást.

A tároló konszolidáció lényege, hogy a szerverek nem saját egyedi lokális diszk alrendszereket használnak az adatok tárolására, hanem valamilyen külső, központi, magas rendelkezésre állású tárolón tartják az adatokat. Ezt a tárolóterületet egy FC, ISCSI, FCoE, vagy infiniband hálózaton keresztül érik, így a tárolóterületek dinamikusan és rugalmasan oszthatóak a szerverek között.

Lehetőség nyílik a Thin Provisioning és a Deduplikáció hatékony használatára.

Estleges szerverhibák esetén az adott tároló terület gyorsan hozzárendelhető egy másik szerverhez, így az állási idő minimalizálható.

Támogatottá válnak a Clusteres alkalmazások, is mivel bizonyos speciális beállításokkal az adott tárolóterület több gép számára is hozzáférhetővé tehető.            IBM Belépő szintű tárolók                  IBM Közép kategóriás tárolók                          IBM mentési eszközök

IBM DS3500IBM StorWize V7000
 

Elköltöztünk!

Kedves Ügyfeleink és partnereink!

2020.10.15-től cégünk új telephelyre költözött.
Új címünk: 1021 Budapest Széher út 13/a I/6
Modosult adószámunk: 12383948-2-41
Új cégjegyzék szám: 01-09-374824

 

LENOVO (IBM) xSeries szerverek

  • A Lenovó megvásárolta az IBM System X, Flex, és hálózatos üzletágát!
  • 2015.01.01-től az IBM System X szerverek valamint a FLEX System Lenovo csatornán keresztül rendelhetőek

VMware vSphere Essentials Plus

  • Teljes virtualizációs megoldás kisvállalatok számára
  • vMotion,
  • VMware High Availability
  • VMware Data Recovery
Lenovo ibm VMWare Veeam Office365
OldaltérképJogi nyilatkozat English version

Copyright © 2012 C.S. Informatikai Rendszerek Kft. Minden jog fenntartva. | Honlap és webáruházfejlesztés: www.radirsoft.hu